IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
13:54 | 11 януари 2018
Обновен: 01:53 | 3 март 2024

БСП ще внесат вота на недоверие сами

По материала работи: Борис Проданов
БСП ще внесат вота на недоверие сами

БСП ще внесат сами вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" за провал в борбата с корупцията. Това обяви пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова.


Решението е било взето вчера от Изпълнителното бюро на БСП и днес социалистите са информирали ДПС. 


На 17 януари внасяме вота на недоверие, каза Нинова. Готови сме с мотивите, посочи тя. Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и гласуването е тяхно политическо решение, коментира Нинова. 


Тя обясни мотивите да внесат вота сами с принципни различия с ДПС след изказването на почетния председател на Движението Ахмед Доган, което е било потвърдено и от депутати от ДПС. 


Анализирали сме това изказване, изразяваме принципно различие, запазвайки уважение, и си внасяме вота сами, каза Нинова. Тя посочи, че не е имало предварителни разговори с ДПС и с г-н Карадайъ, нито от Движението са им казвали, че няма да ги подкрепят. 


Нинова обясни, че различията с ДПС са основно в две неща. Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението, и второто е призивът към гражданското общество и медиите да се пази стабилността и сигурността на страната, посочи тя. 


Само преди шест-седем месеца се явихме на избори с управленска програма и с намерение да ги спечелим и да управляваме, заяви лидерът на БСП. Съгласни сме, че България има нужда от сигурност и стабилност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го доказват, добави тя. Социалистите не смятат, че има стабилност в която и да е система - здравеопазване, образование, доходи, МВР.

 

БТА
 
Още по темата: БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

Коментари

Новини Варна