IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
20:03 | 15 януари 2018
Обновен: 13:19 | 20 април 2024

Историкът, подиграл се с Васил Левски, осъди медия (ВИДЕО)

По материала работи: Борис Проданов
Историкът, подиграл се с Васил Левски, осъди медия (ВИДЕО)

Историкът Емил Джасим се похвали в социалната мрежа, че се е сдобил със съдебно решение против „Труд“, в което бил осъдил вестника. Новината бе посрещната от приятелите му с възклицания от рода на „Евала!“, „Браво!“, „Ура!“ и „Много се кефя!“.

 

В началото на миналата година стана известно скандално видео, в което Джасим обижда Левски, оприличава го на обикновен, леко закръглен човек, на супергерой с домашен любимец лъв и накрая, цитирайки с насмешка детски реплики, произнася чудовищната фраза „Левски е лайно“, пише Блиц.

 

Тогава скандалът беше грандиозен, защото Джасим беше кандидат-депутат от „Да България“, а подигравките му с българската история намериха широк и крайно негативен отзвук в обществото ни. Освен с обидите си към Апостола на свободата, Джасим се прочу и с осмиването на образа на Паисий Хилендарски, с мнението си колко толерантна била към българите Османската империя и как цар Симеон, при когото България е на три морета, ставал само за щампа върху тениска.

 

Тогава Джасим обяви, че завежда дела против медиите, които са тиражирали собствените му публично произнесени думи.

 

fakti.bg

 

Видео:

 

Коментари

Новини Варна