IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
18:34 | 14 февруари 2018
Обновен: 14:45 | 19 април 2024

Протест в София срещу насилието в детски градини и училища

По материала работи: Борис Проданов
Протест в София срещу насилието в детски градини и училища

На 15 февруари пред сградата на Столична община ще се проведе протест под надслов „Не на насилието в детски градини и училища“.


Протестът е в подкрепа на внесенитев парламента 14 предложения за промени в образователната ни система от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система. Предложенията включват искане за мандатност на директорите в детски градини и училища, поставяне на видеонаблюдение, повишаване заплатите на учителите, ранно пенсиониранеза тях и др.


„Демонстрацията не е срещу общинската администрация на Столична община, а по-скоро протестиращите очакваме тяхната подкрепа. Конкретното ни искане отСтолична община е да бъде допускан наш представител като граждански контрол, когато подаваме сигнали за нередности и директорите – нарушители да бъдат отстранявани от работа”, заявява Васил Николов, председател на Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Десетки скочиха във Варна срещу насилието в детските градини

Коментари

Новини Варна