IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
12:40 | 16 февруари 2018
Обновен: 06:23 | 16 март 2024

Надзиратели и съдебна охрана излязоха отново на протест

На 24 февруари се планира митинг пред Министерството на правосъдието

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БНР.

В рамките на възобновените си протести, надзиратели и съдебна охрана от София излязоха пред Съдебната палата с искане за изравняване на възнагражденията им с тези на останалите работещи в сектор "Сигурност" и попълване на свободните щатни бройки. Протестите ще продължат всеки ден в различни градове на страната, а на 24 февруари ще се съберат пред сградата на Министерството на правосъдието на първия си национален протест.

 

Синдикалните организации на служителите в затворите и съдебна охрана ще изпратят писма до посланиците на страните-членки на Европейския съюз, с които ще информират европейските правосъдни министри при какви условия работят и какви възнаграждeния получават. Надзиратели и съдебни охранители предупредиха, че ще протестират мирно до изпълнение на всичките им искания.

 

Чуваемост има, диалог има, но финанси няма – така поне ни се казва. Доколкото си спомням, наскоро се дадоха 100 млн. на МВР, каза Красимир Бекяров от Синдикат "Охрана":

 

Девет години имаме прекрасен диалог с всички екипи на Министерството на правосъдието. В същото време получаваме отговор "В следващия бюджет", което е, меко казано, лицемерно вече. Ресурсът от търпение ни се изчерпа. До пълно изпълнение на нашите искания продължават протестите, категоричен бе Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите.

БНР

Коментари

Новини Варна