IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
17:19 | 2 март 2018
Обновен: 04:27 | 20 март 2024

Каракачанов: Не виждам основания оставката на енергийния министър да бъде приета

Въпросът ще бъде дискутиран на следващото заседание на коалиционния съвет в началото на другата седмица

По материала работи: Слав Велев
Каракачанов: Не виждам основания оставката на енергийния министър да бъде приета

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза, че не вижда никакви основания оставката на енергийния министър Теменужка Петкова да бъде приета, съобщава Дарик.

 
Миналата седмица Петкова подаде оставка по препоръка на премиера Бойко Борисов заради дългогодишното си познанство със собственика на "Инерком" Гинка Върбакова.

 

Компанията на Върбакова подписа договор с ЧЕЗ за придобиване на активите на чешката компания у нас, като сделката не е финализирана. Предстои по нея да се произнесат българските регулаторни органи.


Междувременно Върбакова се срещна с премиера Борисов и членове на кабинета в четвъртък и стана ясно, че държавата има желание да придобие дял в  енергото. Върбакова обяви, че е склонна на такава възможност, но не зависело от нея, а и от дружеството продавач.
 

По-рано през деня на въпрос дали ще остане министър, ако оставката й не бъде приета, Петкова каза, че въпросът е в ръцете на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и коалиционните партньори.  
 

„Тя направи прибързан акт да подаде оставка в знак да поеме отговорност за нещо, за което не носи такава. По закон тя няма възможности да контролира такава сделка“, посочи съпредседателят на ОП Красимир Каракачанов, цитиран от Фокус.

 
„Не виждам защо Теменужка Петкова трябва да бъде жертвана. За какво да поема вина, като няма такава“, коментира той.

 
На следващото заседание на коалиционния съвет в началото на другата седмица въпросът с оставката на Петкова ще бъде отново на дневен ред, стана ясно от думите на Каракачанов.


Четете още:


Теменужка Петкова: Не е застрашена сигурността на доставките на електроенергия

Коментари

Новини Варна