IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
11:14 | 18 март 2018
Обновен: 21:41 | 3 април 2024

Проф. Герджиков: В парламента напоследък се правят популистки закони

Той има съмнения дали има смисъл да продължи да председателства съвета по законодателство към НС

По материала работи: Борис Проданов
Проф. Герджиков: В парламента напоследък се правят популистки закони

Законите, които се правят напоследък в българския парламент са популистки. Професионализмът е изтикан в ъгъла.


Това заяви пред бТВ проф. Огнян Герджиков, който е председател на Консултативния съвет по законодателство към парламента. „Събрал съм юристи – капацитети в своята област, но никой не се интересува от тяхното професионално мнение“, каза професорът, специалист по търговско и гражданско право.

 

Той даде за пример как съветът по законодателство е дал становище от 20 страници за противоречия в определен закон, но очевидно никой не се е поинтересувал от мнението на юристите.


„От Нова година никой не ни е търсел. Още преди Нова година съм поискалсреща с председателя на НС Цвета Караянчева, но до момента нямам реакция от ней страна“, заяви проф. Герджиков. Той има съмнения дали има смисъл да продължи да председателства съвета по законодателство към НС.

 

„Това е – професионализмът е натикан в ъгъла“, подчерта той. 
 

В коментар на сделката за ЧЕЗ юристът заяви, че това е сделка между частни субекти и само ако те решат, могат да допуснат държавата в нея.
 

БГНЕС

 

Още по темата: Герджиков остави в наследство на Борисов Постановление 208

 

Коментари

Новини Варна