IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
15:31 | 14 април 2018
Обновен: 20:52 | 23 февруари 2024

Валери Симеонов иска да спре телевизионните реклами с победителите от хазартни игри

Той е готов с предложенията, за които съобщи миналия месец

По материала работи: Борис Проданов
Валери Симеонов иска да спре телевизионните реклами с победителите от хазартни игри

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви в интервю за "Фокус", че следващата седмица ще внесе в парламента законодателни промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри. Той е готов с предложенията, за които съобщи миналия месец. Симеонов добави, че законовите промени са в два закона – в Закона за хазарта и в Закона за радио и телевизия.

 

Така рекламите с победители от хазартни игри няма да бъдат излъчвани по телевизиите, радиата и електронните медии.

 

"И в двата закона премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове и клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т.н. Ще оставим единствено наименованието на играта и тегленето на тиражите – дотолкова, че не става въпрос за някакви нагласени резултати", обясни той.

 

Вицепремиерът уточни, че очаква да бъде подкрепен от коалиционния партньор.

 

През март Валери Симеонов каза, че сегашните клипове на хазартните игри са безобразни и могат да имат пагубно въздействие, защото създават впечатление, че човек може да забогатее без труд. Тогава той в свое интервю даде да се разбере, че изпитва раздразнение от всички реклами, "в които се търкат билетчета".

 

Още по темата: Валери Симеонов иска връщане на пушенето на закрито

Коментари

Новини Варна