IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
13:38 | 21 май 2018
Обновен: 11:40 | 17 април 2024

Румен Радев: Българското правителство излезе от летаргията с Русия

Президентът се срещна с Дмитрий Медведев

По материала работи: Борис Проданов
Румен Радев: Българското правителство излезе от летаргията с Русия

В последните седмици българското правителство излезе от летаргията по отношение на Русия, заяви президентът Румен Радев след срещата си в Москва с премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев.Тази среща е пробив, заяви Радев и разясни пред придружаващите го журналисти, че двамата с руския премиер са говорили и за енергийни проекти, обединили са се и за важността на търговско-икономическите отношения между България и Русия.

 

В последните седмици българското правителство излезе от летаргията по отношение на Русия, каза още президентът и посочи проекта АЕЦ „Белене”. Той отбеляза и посещението на министъра на енергетиката Петкова в Сочи - всичко това е похвално, но недостатъчно.Всичко от визитата ми трябва да бъде използвано, защото тези срещи дават един импулс, заяви Румен Радев.

 

Президентът каза още, че средата за сигурност вече е станала толкова сложна, че не само България, а и ЕС осъзнава, че е най-добре да преки доставки на газ през Черно море.

 

Днес и утре държавният глава е на посещение в Руската федерация. По-късно през деня в Большой театър президентът ще присъства на оперната постановка „Зигфрид“ от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет. В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици. По време на посещението си в Русия българският президент е придружаван от своята съпруга.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Румен Радев: България се нуждае от преки доставки на руски газ

Коментари

Новини Варна