IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
14:09 | 4 юни 2018
Обновен: 11:40 | 17 март 2024

„Паяк“ плъзва в Добрич

Вече се организира и паркингът за принудителен престой

По материала работи: Борис Проданов
„Паяк“ плъзва в Добрич

Община Добрич ще пусне до началото на есента репатриращ автомобил,с който ще бъдат превозвани неправилно паркирани коли до наказателен паркинг,съобщи кметът Йордан Йорданов. По думите край спортния комплекс "Простор" вече се организира и паркингът за принудителен престой. Общинското предприятие "Комуналстрой" започва ремонтни работи на терена.


Общинският съвет в Добрич вече прие нови текстове в наредбата за организацията,безопасността на движението и дисциплината на водачите на моторни превозни средства заради усиления автомобилен трафик и многобройните случаи на неправилно паркирани коли.

 

Наказателни мерки ще се прилагат спрямо автомобили, които затрудняват движението по улици и тротоари, паркирани са в зелени площи,пред входове и изходи на детски градини, училища, театри и други обекти. Ако водачът нарушител не се яви до три часа от поставянето на скобата на автомобила, колата ще бъде репатрирана на наказателния паркинг, където ще се плаща по лев за всеки час престой.


БТА

Коментари

Новини Варна