IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:50 | 3 септември 2018
Обновен: 17:18 | 28 март 2024

Каракачанов: НФСБ няма да излезе от управлението!

Вицепремиерът призова за запазването на коалицията

По материала работи: Ставри Таргов
Каракачанов: НФСБ няма да излезе от управлението!

НФСБ няма да излезе от управлението, доколкото чухме всички. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Те искат да има по-нормален диалог вътре в коалицията и подобни неща се обсъждат.

 

"Съгласен съм с това, но не съм съгласен с начина, по който това се прави. И на мен ми омръзна всеки път, когато се видим с вас на някой хубав повод, свързан с армията, вместо да говорим за нея и нейните проблеми, да си говорим кой какво е казал от моите коалиционни партньори. Приготвил съм си една синя каска и ще взема да я занеса вече на коалиционен съвет", коментира още Каракачанов.

 

На въпрос дали коалицията може да върви напред с или без НФСБ Каракачанов каза, че всякаква ситуация, при която част от коалицията напусне, не е добра за самата нея.


"Колегите от НФСБ имат право на свое мнение, отстояват си мненията и аз уважавам тяхното мнение. Не смятам, че трябва да разсъждаваме така "абе, може и без тях, ще намерим кой да ги замести". Тогава подменяме логиката и ценностната система на тази коалиция", каза още вицепремиерът, цитиран от БТА.

 

И сподели, че не споделя подхода проблемите да се решават през медиите.

 

"Ако имаш да казваш нещо на коалиционните си партньори, нормално е да го кажеш в подходящия формат, а не през медиите", заяви лидерът на ВМРО.

 

Каракачанов обаче смята, че Валери Симеонов е прав в едно - не би следвало при всеки случай, когато някоя част от обществото "поиска кръв", да жертваш министри без дори да изчакаш резултатите от разследването.

 

"Съгласен съм, както е мое право аз да посочвам хората, които излизат от ВМРО било за министри, за заместник-министри, така е нормално и премиерът, като лидер на най-голямата партия в коалицията, да си посочва министрите или да решава кога да ги отзове", каза Каракачанов.

 

Според него, обаче, няма никакво основание да се искат оставки на някои от министрите, най-малко свързани с катастрофата край Своге.

 

"Визирам министър Нанков. Не следва да се подхожда по този начин, това е моето мнение, но ако премиерът държи на тези промени, ние сме длъжни да ги уважим, защото това е негова квота", уточни Каракачанов.

 

Лидерът на ВМРО призова коалицията да се запази и да се търси баланс и диалог, а не да се "организират престрелки през медиите".

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна