IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
17:52 | 3 септември 2018
Обновен: 08:00 | 4 април 2024

Нови избори не са алтернатива

Управляващите да се фокусират върху проблемите, обяви Румен Радев

По материала работи: Деян Михайлов
Нови избори не са алтернатива

Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива. Управляващата коалиция да се фокусира върху най-острите проблеми на обществото.


С този призив президентът Румен Радев се обърна към управляващите преди началото на новия политически сезон. Той добави, че през изминалия политически сезон многократно посочвал "два системни порока на България - несправедливостта и корупцията". Според него до тях се стига с примирението на мнозинството.


"Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване. Като президент ще вложа своите сили в отстояването на българската демокрация", каза още Радев.


Президентът определи като пробив в държавността срива на Търговския регистър и фалита на застрахователното дружество "Олимпик", което остави над 200 хил. българи без застраховка на автомобилите. По думите му подобни проблеми отблъсквали чуждите инвеститори и именно заради това бил отчетен срив на чуждите инвестиции.


"България се управлява повече през телевизиите, отколкото през институциите. Скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото - несправедливостта, бедността, демографската криза и беззаконието. Оставките вече не са решение, а бягство от реална отговорност. Проблемът в държавата не е персонален, а системен. Авторитаризмът не е бъдещето на България", добави държавният глава.


По-късно днес управляващата коалиция ще се събере на коалиционен съвет, на който ще бъдат обсъдени подадените оставки от министрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. На пресконференция миналата седмица Радев и Нанков обявиха, че след разговор с премиера Бойко Борисов са решили да напуснат постовете си, като причина за решението им е тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.

 

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна