Волен Сидеров ще поиска оставката на Валери Симеонов
Според лидера на "Атака" оставката ще облекчи ситуацията
Публикувана: 3 Sep 2018 | 18:53

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров не изключи възможността да поиска оставката на коалиционния си партньор Валери Симеонов. Той обяви на влизане в Министерския съвет, че темата може да бъде обсъдена по време на Коалиционния съвет, който се провежда в момента.


Срещата при премиера Бойко Борисов идва след днешната пресконференция на вицепремиера Валери Симеонов, на която той обяви, че партията му НФСБ остава в управлението, но постави определени условия както към ГЕРБ, така и към "Обединени патриоти". На Коалиционния съвет се очаква да бъдат обсъдени именно тези искания.


"ГЕРБ трябва да се произнесат, защото по този начин некоректно се нарушава една коалиция. Виждате, цялата държава се занимава с настроенията и изнудванията на един човек", каза Сидеров, визирайки действията на Симеонов.


Според лидера на "Атака" оставката на Симеонов ще облекчи ситуацията и ще даде възможност да се работи нормално и спокойно, а неговото място може да се заеме от друг кадър на "Обединени патриоти". Сидеров каза още, че подкрепя оставките на тримата министри след катастрофата с автобус край Своге, при която загинаха 17 души. По думите му има обществено очакване за подобни действия и по никакъв начин не ги оспорва.


Валери Симеонов подмина с усмивка думите на Сидеров. Той влезе от друг вход в сградата на Министерския съвет.


"Айде, бе, сериозно? Нося си я оставката тука (посочвайки чантата си)", каза Симеонов.


В профила си във "Фейсбук" пиар съветникът на Борисов Севдалина Арнаудова пък сподели снимка на третия коалиционен партньор в "Обединени патриоти" - лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. На снимката се вижда, че той е дошъл на срещата със синя каска.

dnevnik.bg

Коментари ( 0 )