IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
13:21 | 11 септември 2018
Обновен: 14:56 | 16 април 2024

В Плевен почетоха загиналите в Третия щурм за Освобождението на града

Общината и Регионалният военноисторически музей организират ритуала

По материала работи: Борис Проданов
В Плевен почетоха загиналите в Третия щурм за Освобождението на града

В Плевен с тържествена възпоменателна церемония пред Костницата на парк-музей "Генерал Скобелев" днес бе почетена паметта на загиналите по време на Третия щурм за освобождението на града от 11 септември 1877 г. Това съобщиха организаторите.


Традиционно в деня на годишнината Община Плевен и Регионалният военноисторически музей организират ритуала. Той започна с военни почести от представителна армейска част. Тя бе приета от началника на Плевенския гарнизон полк. Николай Бешев. 


Свещеници отслужиха панихида за загиналите за освобождението на Плевен в Руско-турската Освободителна война от 1877-78 година. 


В церемонията участваха заместник-областният управител на Плевен Татяна Божинова, представители на местната власт, обществени организации, военнослужещи от Единния център на начална подготовка и факултет "Авиационен", граждани. 


Пред Костницата, където се пазят костите на хилядите загинали воини в Мъртвата долина край Плевен, бяха поднесени венци и цветя на признателност. 


Общинският духов оркестър изпълни химна на България.


БТА

Коментари

Новини Варна