IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
09:24 | 13 септември 2018
Обновен: 09:00 | 20 април 2024

Отложиха гласуването на оставките на тримата министри

Няма указ от президента за освобождаване на главния секретар на МВР

По материала работи: Пламен Янков
Отложиха гласуването на оставките на тримата министри

Гласуването на оставките на тримата министри Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се отлага. Причината е, че указът за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, който в момента е предложен за вътрешен министър, все още не е бил подписан от президента Румен Радев и предаден в Народното събрание.Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Оставките на министрите и назначаването на техни заместници трябваше да бъде точка втора от дневния ред на парламента. Заради непостъпилия указ депутатите я отложиха. Председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи, че ако актът на президента постъпи в рамките на днешния ден, оставките ще залегнат отново в дневния ред на депутатите, отбелязва БГНЕС, цитирана от Дарик.

 

По искане на министър-председателя в последния ден на август оставки подадоха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на транспорта Ивайло Московски. На брифинг след това Радев и Нанков изтъкнаха, че с този акт поемат политическа отговорност за трагедията край Своге на 25 август, когато при автобусна катастрофа загинаха 17 души.

 

След заседание на Коалиционния съвет в първия ден на тази седмица премиерът Бойко Борисов обяви решението на управляващите тримата подали оставки министри да бъдат освободени. Министър-председателят представи в понеделник и своите предложения за нови министри на местата на подалите оставка. Борисов номинира настоящия главен секретар на МВР Младен Маринов за министър на ведомството. За министър на транспорта е предложен заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. За бъдещ регионален министър пък премиерът предложи настоящия депутат от ГЕРБ Петя Аврамова.

Коментари

Новини Варна