IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:51 | 7 ноември 2018
Обновен: 05:35 | 24 април 2024

Премиерът Борисов се среща с финландския си колега

Двамата ще обсъдят двустранните отношения

По материала работи: Пламен Янков
Премиерът Борисов се среща с финландския си колега

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение във Финландия на 7 и 8 ноември. По време на визитата си българският министър-председател ще се срещне с премиера на Република Финландия Юха Сипила. Двамата ще обсъдят двустранните отношения и ще се фокусират върху още по-активното сътрудничество в рамките на ЕС.


Част от темите на разговора ще бъдат въпроси от европейския дневен ред, както и резултатите от първото Българско председателство на Съвета на ЕС в контекста на предстоящото Финландско председателство, което ще се проведе през втората половина на 2019 г. 


Министър-председателите на България и Финландия ще обсъдят още европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани, актуалните предизвикателства пред ЕС, възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Финландия в контекста на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

 

Коментари

Новини Варна