IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
16:05 | 27 януари 2019
Обновен: 16:36 | 17 април 2024

Десетки на неразрешен протест в Силистра

Хората носят жълти жилетки

По материала работи: Ставри Таргов
Десетки на неразрешен протест в Силистра

В Силистра малко след обед започна граждански протест под надслов „Време за събуждане“ въпреки липсата на разрешение от кмета на Община Силистра Юлиян Найденов.

 

Протестът бе планиран под формата на автошествие до сградата на общината и с настояване за пълна прозрачност и подробен отчет за парите на данъкоплатците.

 

В края на работния ден в петък кметът на община Силистра Юлиян Найденов не разреши провеждането му с мотив, че не е посочена целта на митинга, а инициаторите определиха заповедта като потъпкване на гражданските права.

 

Деница Маринова и Свилен Димитров от Фейсбук групата „Протест-Силистра“ заявиха:
„В момента сме се събрали около 30 души, облечени в жълти жилетки.

 

В заповедта пише, че забранява само автошествието. Не е споменато нищо за митинг. Участниците в протеста решихме в три часа да отидем пред общината на Силистра да направим дарение“.

 

„С една подробна фактура, където е описано абсолютно всичко, всяка стотинка, която е дадена за тези неща, за да им покажем всъщност как се прави отчет и как искаме ние да знаем къде отиват нашите пари“.

 

Утре протестиращите ще пуснат жалба в административният съд във връзка с полученият отказ.

 

БНР

 

 

Коментари

Новини Варна