IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Политика
15:37 | 13 март 2019
Обновен: 09:00 | 9 април 2024

ГЕРБ се отказа от данъчната амнистия за мюфтийството

Дългът от 8 млн. лв. ще бъде разсрочен, обяви Цветан Цветанов

По материала работи: Пламен Янков
ГЕРБ се отказа от данъчната амнистия за мюфтийството

ГЕРБ се отказва от опрощаване на дълга от 8 млн. лв. на Главното мюфтийство. Той ще бъдат разсрочен, съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в парламента, цитиран от bTV.

 

Опрощаването на дълга на мюфтийството беше гласувано миналия петък в парламента на първо четене. Вносители на предложението, което трябваше да бъде прокарано през промени в Закона за вероизповеданията, бяха ГЕРБ и ДПС.

 

Коалиционният партньор на ГЕРБ в правителството – "Обединени патриоти", се обявиха против. От БСП пък заявиха, че ГЕРБ са сключили сделка с ДПС.

 

Преди седмица пред bTV главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик обяви, че от години мюфтийството получава ежегодно финансиране от Дианета – за последните 5 години – по 2 млн. лв. на година.

 

Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн. лв. на година от наеми и ренти, каза Николай Панков, началник на кабинета на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев.

 

Последва и среща при премиера Бойко Борисов, след която главният мюфтия Мустафа Хаджи заяви, че не знае колко точно са приходите от имотите на мюфтийството, но не стигат за заплати, защото голяма част от вакъфските имоти са одържавени по време на комунистическото управление и след това не са върнати. 

Коментари

Новини Варна