IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
11:02 | 15 март 2019
Обновен: 16:19 | 27 февруари 2024

Бойко Атанасов застава начело на КФН

Депутатите единодушно подкрепиха кандидатурата му

По материала работи: Пламен Янков
Бойко Атанасов застава начело на КФН

Депутатите напълно единодушно подкрепиха кандидатурата на Бойко Атанасов и така той оглави Комисията по финансов надзор (КФН), съобщава dnes.bg.


До рокадата се стигна, след като досегашната председателка на регулатора Карина Караиванова освободи поста. Тя започна работа като представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие.

 

Досега Бойко Атанасов беше заместник на Караиванова, като ръководеше управление "Надзор на инвестиционната дейност". Той бе и зам.-министър на финансите, а през 2013 г. е бил изпълнителен директор на НАП.

 

Днес пред депутатите кандидатурата му представи Николай Александров от "Атака". Той подробно запозна депутатите с неговото образование и 20-годишен опит в областта на публичните финанси.

 

Бойко Атанасов подкрепя идеята за въвеждането на системата "Бонус-малус", но подчерта че трябва въпросът да мине през широко обсъждане през всички браншови организации. Системата трябва да се изработи така, че да дава отговор на всички въпроси, каза той.

 

Попитан кой ще бъде неговият заместник в КФН, Бойко Атанасов обясни, че още няма крайно решение по въпроса.

Коментари

Новини Варна