IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
11:40 | 16 март 2019
Обновен: 11:08 | 20 април 2024

Цвета Караянчева: Българските мюсюлмани трябва да бъдат подкрепени

По този начин е възможна защита от проникването на ислямски фундаменталистки идеи

По материала работи: Пламен Янков
Цвета Караянчева: Българските мюсюлмани трябва да бъдат подкрепени

Не мога да давам оценка на службите, защото не съм навътре в дейността им и се надявам, че си вършат добре работата. Това коментира Цвета Караянчева пред Дарик във връзка с терористичната атака в Нова Зеландия, извършена от човек, който е бил миналата година в България.

 

По повод опрощаването, а после решението за отлагане до 10 години на плащанията на дълговете и лихвите на мюсюлманското вероизповедание, председателят на НС заяви, че то е в тежко финансово състояние и заради това се е пристъпило към подобно решение - защото духовните лица не са взимали заплати с месеци.

 

Караянчева посочи, че специалисти са изказали мнение, че българските мюсюлмани трябва да бъдат подкрепени, защото е възможна защита от проникването на ислямски фундаменталистки идеи.

 

Лихвите по натрупаните дългове ще се разглеждат по общо основание, обясни шефът на Народното събрание. 

 

 

Няма ортаклък с ДПС, категорична бе Караянчева, отговоряйки на онези, които внушават, че има съглашателство между ГЕРБ и ДПС.
 

Никола Чанев ще е кандидат на ГЕРБ за кмет на Кърджали, обяви Караянчева, коментирайки ситуацията в този регион на страната, откъдето тя е и депутат.

 

Идеите за промените в законодателството идват от министерствата, от неправителствените организации, и според нея, те се правят, за да се отговори на нуждите и промените в обществото.

 

Караянчева призова да не се критикуват така остро народните представители, защото те са избрани от хората по места и познават проблемите на хората там,  работят тези хора да живеят по-добре.

 

Според председателят на НС има закони, които трябва да се приемат бързо, но има и закони, които могат да изчакват и с месеци.

Коментари

Новини Варна