IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
09:47 | 10 април 2019
Обновен: 08:48 | 26 април 2024

От втори опит: Парламентът прие оставката на Делян Добрев

Скандалът около имотите на роднините му доведе до оставката

По материала работи: Пламен Янков
От втори опит: Парламентът прие оставката на Делян Добрев

Делян Добрев вече не е депутат от ГЕРБ. Това решиха народните избраници като приеха оставката му, съобщава dnes.bg


Цецка Цачева, която напусна поста министър на правосъдието заради скандала "Апатраментгейт", отказа да седне на депутатските банки и на нейно място като законотворец се закле Ралица Добрева.

 

Клетва положи още един представител на ГЕРБ – Дамяна Радева, която замества като депутат новия правосъден министър Данаил Кирилов.

 

Бившият енергиен министър Делян Добрев обяви, че напуска парламента като е взел това решение след разговор с лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

 

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев след като и той беше намесен в скандала "Апартаментгейт".

 

Оказа се, че майка му, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са купували жилища ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м.


Делян Добрев "аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения".

 

За Делян Добрев това е втора оставка като депутат. Той поиска да се оттегли в разгара на "Кумгейт", когато БСП го обвиниха, че е кадрувал в хасковската община. Съпартийците му обаче не го пуснаха да излезе от парламента.

 

Четете още 

Делян Добрев напуска парламента

Коментари

Новини Варна