IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
21:42 | 14 април 2019
Обновен: 09:08 | 26 април 2024

Сергей Станишев - пети в евролистата на БСП

Националният съвет на БСП гласува тайно изцяло нова листа

По материала работи: Борис Проданов
Сергей Станишев - пети в евролистата на БСП

Президентът на ПЕС Сергей Станишев е пети в евролистата на БСП. Това стана ясно след гласуването. Преди час беше съобщено, че той отива на балотаж за място в листата заедно с Иван Кръстев.

 

Припомняме, че водачът на листата е депутатът от БСП Елена Йончева. Тя беше избрана преди месец. Балотажът за второто място бе между депутата Петър Витанов и Цветелина Пенкова, като Витанов зае второто място. Четвърти е президентският съветник Иво Христов.

 

Днес Националният съвет на БСП гласува тайно изцяло нова листа за евроизборите. Към предложената листа бяха добавени 8 или 9 нови имена от ръководството на партията. Делегатите гласуваха за 21 души на таен вот. Гласуването се проведе с бюлетини за всяка една кандидатура.

 

 

Досегашният евродепутат Петър Курумбашев няма да е в листата на БСП за евровота. Нинова му предложила 9-а позиция, което според него е подигравателно. На негово място се предлага в листата да влезе Велизар Енчев.

 

Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП предлага на второ място, след водача на евролистата Елена Йончева, да бъде позиционирана Деница Златева. Третото място най-вероятно ще бъде за Янаки Стоилов, а на четвърто място съветника на президента Иво Христов.

 

Пълната листа на БСП за изборите за Европейски парламент:

1.Елена Йончева
2.Петър Витанов
3.Цветелина Пенкова
4.Иво Христов (гражданска квота, съветник на Румен Радев)
5.Сергей Станишев
6.Иван Кръстев
7.Деница Златева
8.Румен Гечев
9.Момчил Неков
10.Велизар Енчев (гражданска квота)
11.Димитър Данчев
12.Янаки Стоилов
13.Тодор Стоилов
14.Валери Жаблянов
15.Антон Кутев
16.Мариела Модева
17.Емил Христов (коалиционен партньор)

 

Георги Божинов, който е член на Националния съвет, заяви, че ще настоява за нова процедура.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна