Румен Радев поздрави Володимир Зеленски за победата му на изборите в Украйна
Президентските избори от 21 април станаха свидетелство за жизнеспособността на демократичното развитие на Украйна, пише президентът
Публикувана: 23 Apr 2019 | 11:12

Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес на Володимир Зеленский по повод победата му на изборите за президент на Украйна. „Президентските избори от 21 април станаха свидетелство за жизнеспособността на демократичното развитие на Украйна и техните категорични резултати предоставят мандат за решителни действия и реформи, основани на принципите на демокрацията и правовата държава“, посочва в писмото си Румен Радев, цитиран от Нова. Той допълва, че България ще продължи неизменно да подкрепя проевропейския път на развитие на Украйна.

 

Българският президент изразява увереност за развитие на традиционното приятелство и ползотворното сътрудничество между двете страни, изградено на основата на историческа, културна и религиозна близост, на споделени ценности и взаимно разбирателство. „Убеден съм, че многобройната българска общност в Украйна, която е мост между нашите народи, ще продължи и занапред да дава своя принос за развитие и надграждане на българо-украинските отношения“, заявява Румен Радев.

Коментари ( 0 )