IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
20:32 | 14 септември 2019
Обновен: 17:18 | 21 март 2024

Каракачанов: Да се върне наборната военна служба!

Той говори на национален събор на запасните офицери

По материала работи: Ставри Таргов
Каракачанов: Да се върне наборната военна служба!

Бивши военнослужещи и бивши служители на МВР се събраха на Втория национален събор на запасните офицери край казанлъшкото село Крън.

 

"Единството на нацията и държавата е изключително важно. Пожелавам вие да бъдете тези, които да го демонстрирате в обществото и да носите спомена за славната армия на България, за да възпитаваме младото поколение в дух на родолюбие и на патриотизъм и любов към България, поне докато възстановим отново наборната военна служба и младите хора отново се върнат в казармата, за да се научат на ред и дисциплина и да допълнят пропуските си в историята и любовта си към България", посочи в словото си министърът на отбраната Красимир Каракачанов, патрон на събора.

 

Днес и утре на поляните край селото ще има демонстративни скокове с парашут, демонстрация на бойни техники и на групи за специални операции, както и висш пилотаж със спортен самолет. Ще се проведат и два турнира - по стрелба с пистолет и пневматично оръжие и шахматен турнир.

 

На открита сцена ще се представят художествени колективи, групи и индивидуални изпълнители от цялата страна, пише БТА.

 

На 15 септември ще бъде Ден на отворените врати и показ на бойна техника във военното формирование на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Казанлък.

 

Следващият събор ще е догодина в Ямбол.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна