IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
12:22 | 7 декември 2019
Обновен: 15:06 | 15 април 2024

Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът

Премиерът предложи БНТ и БНР по време на избори да станат безплатни за всички политически партии

По материала работи: Пламен Янков
Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът

Снимка АРХИВ, Пламен Гутинов

 

 

 

Партийната субсидия е можело да попречи да се приеме държавният бюджет. Това заяви премиерът Бойко Борисов заяви по време на извънредно заседание на МС.

 

В края на миналата седмица депутатите приеха партийната субсидия да бъде 8 лв., по предложение на БСП.

 

Борисов обясни, че споровете за размера на субсидията са предизвикали криза в парламента, заседанието е било прекъснато, а той е говорил по темата няколко пъти с министър Владислав Горанов и с Валери Симеонов. По думите му не е можело да се събере кворум в НС.

 

"Нито съм говорил с Корнелия Нинова, ако тя се е срещала със Симеонов, те да си кажат", каза Борисов и допълни, че за него е било по-важно да се приеме бюджетът, защото рискът да се работи със стария бюджет щял да попречи министерствата да проведат политиките си.


"За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват само от тази точка в бюджета", коментира премиерът Борисов, цитиран от БТА и dnes.bg.

 

Премиерът Борисов каза още, че темата за партийната субсидия отново ще бъде разисквана. Той поясни, че финансовият министър Владислав Горанов ще направи анализ защо предложението е било субсидията да бъде 8 лв., как се е стигнало до тази цифра.

 

Борисов заяви, че трябва да има правила за какво могат да се харчат партийните субсидии. По думите му, ако данъкоплатецът дава пари за дейността на партиите, то тя трябва да бъде регламентирана. Премиерът даде и предложение обществените медии БНТ и БНР, по време на избори, да станат безплатни за всички политически партии.

Коментари

Новини Варна