IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
09:52 | 18 януари 2020
Обновен: 15:20 | 19 април 2024

Борисов привика министри и кметове, заради кризата в Перник

Бедственото положение е една от причината за вота на недоверие

По материала работи: Пламен Янков
Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

Заради водната криза в Перник премиерът Бойко Борисов свика среща в Министерски съвет. На нея пристигнаха министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов, кметът на Перник Станислав Владимиров и кметът на София Йорданка Фандъкова. В срещата участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

 

На 18 ноември 2019 г. започна режимът на водата в Перник. Водната криза бе причина за бедствено положение от 21 декември миналата година и за оставките на управителя на ВиК - Перник, на областния управител Ирена Соколова и на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Водната криза бе една от причините и за вот на недоверие от страна на опозицията.

 

При вчерашното си посещение в града, новият екоминистър Емил Димитров коментира очакванията си за срещата: "Възможни са няколко варианта - едните са по-добри, другите са по-лоши, но мисля, че крайното решение е на този, който даде парите, а това е премиерът. Възложил ми е да уведомя за част от възможните варианти г-н кмета и Общинския съвет. По някои въпроси има различно мнение. Аз лично се съгласявам с мнението, което те тук имат, по обективни причини. Ще ми се да бъде най-хубавият вариант за Перник. Това, което в моите очи, ми се струва най-хубаво и добро. Но премиерът ще взима окончателното решение"., обясни той, цитиран от Нова тв и dnes.bg.

Коментари

Новини Варна