IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
12:51 | 23 ноември 2014
Обновен: 20:08 | 27 март 2024

Половин България затрупана от сняг

51 машини почистват пътищата по високопланинските проходи

По материала работи: Лиляна Трънкова
Половин България затрупана от сняг

Половин България вече е под бяла покривка. Снегът, който заваля вчера в Добричко и Разградско, покрива все по-голяма част от страната. 51 машини почистват пътищата по високопланинските проходи и в областите Шумен, Търговище, Добрич, Варна и Бургас след падналия сняг през изминалата нощ. Настилките са обработени със сол и луга, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

 

Коментари

Новини Варна