IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новина на деня
13:13 | 19 декември 2014
Обновен: 22:55 | 24 февруари 2024

Взрив в завод за амуниции в Мъглиж

Един работник е затрупан, други двама са ранени

По материала работи: Златина Добрева
Взрив в завод за амуниции в Мъглиж

Взрив избухна в цех на завод в град Мъглиж. Инцидентът станал в частен завод за производство на амуниции. Засега се знае, че един работник е затрупан, а други двама са ранени.
Експлозията станала в цехове на военния завод "Арсенал", но те са били наети от частна фирма.
"Мога да потвърдя, че е имало взрив в завода, съобщиха ми и за пострадали, но нямаме повече информация на този етап”, заяви пред Dnes.bg кметът на община Мъглиж Господин Господинов. Той уточни, че заводът се намира източно от града и че това е най-голямата фирма в района.
Екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ са пристигнали на мястото на инцидента. Има и екипи на „Гражданска защита”, както и специалисти по взривовете.

Един човек е загинал, а трима са ранените при взрива в Мъглиж, потвърди пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Инцидентът е станал в производствена база за пиротехнически изделия на фирма "Балиста" в района на града и завода на "Арсенал". Сигналът за случилото се е подаден в 11.27 часа и по първоначална информация става въпрос за технологичен взрив.
„Хората са евакуирани, районът е отцепен. Осигурява се вече извозването на лицата, които са работили в завода, с тях ще работят психолози. Там, където е необходимо, мястото се запазва с цел първоначално осигуряване на всички мерки за безопасност и чакаме организация от страна на прокуратурата за възлагане или провеждане от тяхна страна на първоначалните процесуално следствени действия“, посочи Лазаров.


През есента взрив в завода в Горни Лом отне живота на 15 българи.

Коментари

Новини Варна