IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
08:06 | 4 март 2015
Обновен: 18:04 | 16 април 2024

Премиерът се среща с шефа на ФБР

Следобед пристига и президентът на Азербайджан

По материала работи: Златина Добрева
Премиерът се среща с шефа на ФБР

Първият ден от кратката работна седмица ще е изключително интензивен за премиера Бойко Борисов, въпреки претърпяната медицинска интервенция по време на почивните дни.
Първото от поредицата събития на Борисов ще бъде срещата му с директора на ФБР Джеймс Коми. Двамата ще обсъдят сътрудничеството в областта на сигурността и върховенството на закона.
След това министър-председателят ще ръководи редовното заседание на кабинета, информира Дарик. Министрите ще разгледат промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, с които от април пенсионерите ще имат възможност да получават пенсиите си във всяка пощенска станция в страната, независимо от постоянния им или настоящ адрес. Това ще става възможно чрез електронен картон, по който ще се извършва и отчита плащането на пенсии в пощата.
Следобед премиерът Борисов ще се срещне с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който пристига на официално посещение в България. Срещата ще бъде последвана от разговори между двете правителствени делегации, а след това ще бъдат подписани двустранни документи за сътрудничество.

Коментари

Новини Варна