IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
15:39 | 1 май 2015
Обновен: 02:55 | 17 април 2024

Огромна тапа се образува на магистрала „Тракия”

Причината са планираните ремонти на пътя

По материала работи: Златина Добрева
Огромна тапа се образува на магистрала „Тракия”

Агенция „Пътна инфраструктура” препоръча на пътуващите от София към Бургас да използват обходен маршрут по стария път през Елин Пелин до Вакарел и от там да се прикачат на магистрала „Тракия”.

По-рано граждани сигнализираха за огромно задръстване при 5-ти километър на магистрала „Тракия” след изхода на София. Причината за струпването на автомобили са планираните ремонти на пътя, информира Дарик. Закъсал ТИР допълнително е усложнил пътната обстановка.

Движението на магистрала „Тракия" при пътен възел „Церово" е пуснато заради интензивния трафик от София към провинцията, съобщиха за Дарик от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Това е един от затворените за ремонт участъци в посока Бургас.

По време на празничните дни отбвиката към Велинград може да се използва от пътуващите. Така няма да се налага те да пътуват към отбивката при Калугерово, а това спестява време и разстояние, допълни говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. По думите му трафикът по магистрала „Тракия" е доста интензивен, но няма значителни затруднения в придвижването на територията на Пазарджишка област.

От полицията в Пловдив също уверяват, че на този етап няма съществени проблеми по пловдивската част на магистралата.

Започналите ремонти на магистралите "Тракия" и "Хемус" допринасят за забавянето на трафика.

Заради ремонти е въведена временна организация на движението по три участъка от магистрала "Тракия" и по лявото платно на виадуктите "Елешница" и "Бебреш" на магистрала "Хемус".

В началото на майските празници голяма част от българите потеглиха на път. Огромни опашки от чакащи автомобили са се извили на граничния пункт Кулата в първия почивен ден на май.

От Пътната агенция препоръчват да се използват обходни маршрути.

Освен по магистрала "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и второкласния път Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и този през прохода Петрохан София - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Алтернативно направление на магистрала "Тракия" е първокласният подбалкански път София - Пирдоп - Карлово - Бургас. Той може да се ползва както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи "Троянски", "Шипка" и "Републиката".

Пътуващите към Пазарджик може да ползват и първокласния път след Ихтиман, който обаче е в лошо състояние.

На магистрала "Струма" в 4-километров участък от Долна Диканя до Дупница движението се пренасочва по първокласния път Е-79 за посока София, а в посока Дупница - движението остава по магистрала "Струма".

При изграждащия се участък Сандански - Кулата от магистрала "Струма" движението става по обходен маршрут през село Дамяница. Трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път и отново по новоизграден временен път се включва в първокласния път.

Коментари

Новини Варна