IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:41 | 2 юли 2015
Обновен: 13:36 | 16 април 2024

Румяна Бъчварова: С електронното управление модернизираме държавата

Пътят към промяната е на обществото оттук нататък

По материала работи: Деян Михайлов
Румяна Бъчварова: С електронното управление модернизираме държавата

Отворените данни и усилията ни за изграждането на електронното управление са най-видимият резултат за модернизирането на държавата. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която откри конференцията "Данни канят" - отворени данни за прозрачно управление. "Изключително се радвам да открия това събитие, защото това е финалът на едни много дълги усилия", заяви тя.
"Убедена съм, че резултатите от това, което правим, лавинообразно ще се увеличават и ще имат ефект в обществото ни. Отворените данни, резултатите от ползването им и усилията ни за изграждането на електронното управление са най-видимият резултат за модернизирането на държавата. Пътят към промяната е на обществото оттук нататък", допълни Бъчварова.
"Още в началото приехме решение за публикуване в отворен формат на 119 бази данни. В началото на този процес. Дължим го на усилията на младите хора, които лично се занимават с този процес. Нямаме основание да смятаме, че не бихме постигнали тези резултати, към които се стремим, защото имаме силна подкрепа от правителството", каза още вицепремиерът.

 

Коментари

Новини Варна