IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:32 | 29 юли 2015
Обновен: 14:26 | 17 април 2024

Афганистан открива консулство у нас

Седалището му ще е в Несебър

По материала работи: Златина Добрева
Афганистан открива консулство у нас

Правителството даде съгласие за откриване на консулство на Ислямска република Афганистан в Република България, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, със седалище в град Несебър и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Бургас, Сливен и Ямбол.

 

Със същото решение кабинетът допуска Красимир Антонов да изпълнява функциите на почетен (нещатен) консул на Афганистан в България. Той е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия - София със специалност "Строителство на сгради и съоръжения" и е специализирал "Метални конструкции" в Държавния университет по архитектура в Санкт Петербург. От 1990 г. развива частна дейност в областта на строителството и хотелиерството. Той е член на Централното ръководство на сдружение "Европейско движение за пряка демокрация" и на Управителния съвет на Алианс България-Франция Елзас 2012, както и съпрезидент на Българския строителен и търговски консорциум.

 

От началото на 2015 г. Афганистан навлезе в нов важен етап на своето развитие, като сегашният период е ключов за бъдещето на страната. В края на 2014 г. приключи мисията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) и афганистанското правителство пое в свои ръце въпросите на сигурността и развитието на страната. България ще продължи дългосрочното си ангажиране в Афганистан на двустранна основа, както и в рамките на ЕС и НАТО.

Даването на съгласие за откриване на консулство на Афганистан в България има за цел да подпомогне афганистанското посолство в София за по-нататъшното разширяване на двустранните отношения в сферата на икономиката, културата и образованието.

Коментари

Новини Варна