IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:48 | 2 септември 2015
Обновен: 11:53 | 17 април 2024

Приоритет за Патриотите: ДПС вън от властта!

Ще се борят кризата да не стигне "свещените граници на Майка България"

По материала работи: Деян Михайлов
Приоритет за Патриотите: ДПС вън от властта!

Патриотичният фронт преповтори приоритетите си в предизборната си програма и отчете задоволително изпълнение на част от приоритетите на властта в началото на новия политически сезон.

Очаквано за пореден път даде и заявка за отстраняването на ДПС от всички властови позиции, което според съпредседателя на коалиция Валери Симеонов остава най-важната задача на Патриотичния фронт.

"В навечерието на новия политически сезон от нас зависи тежките политически, икономически и обществени сътресения на нашите съседи - Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и Турция кризите им да не достигнат до свещените граници на Майка България", отсече в декларация от името на ПГ Валери Симеонов.

Той се ангажира, че патриотите ще подкрепят реформите в съдебната система, здравеопазването, образованието и разтоварването на социалната система от "прекомерните социални помощи, водещи до създаването на застрашително нарастваща социална прослойка от неработещи и неплащащи данъци консуматори".

Патриотичният фронт ще настоява при актуализацията на бюджета да се увеличат средствата за МВР за по-успешна борба с миграционния поток и битовата престъпност.

4Ще настояваме и за увеличение на бюджета на Министерството на отбраната в посока възстановяването на бойната готовност на Българската армия и комплектуването й с модерно въоръжение. Необходимо е и допълнително финансиране на Министерство на културата с цел обогатяване на културно историческото наследство и засилване на туристическия интерес и увеличаване приходите от туризъм", обяви Симеонов.

Той очерта като изключително сериозно предизвикателство пред България огромната бежанска вълна, заливаща Европа и в частност нашата южна граница.

"Фактът, че МВР има сериозни успехи за ограничаването й не е повод за успокоение. Необходимо е ускоряването на изграждането на защитното съоръжение по границата с Турция, като най-сериозна мярка срещу емигрантите. Необходима е промяна и на законодателството с цел увеличаване на санкциите срещу трафика на хора. Необходимо е България да постави категорично искане за разпределяне отговорността и тежестта на бежанския поток между всички държави в Европейския съюз в т.ч. разположените по периферията на общността – Полша, Швеция, Финландия, Дания и др. Своят дял в това отношение трябва да поемат и САЩ като основна причина за голяма част от близкоизточните конфликти", отсече той.

Друг приоритет пред ПФ е и предприемането на мерки за насърчаване и възраждане на икономиката и в частност малките и средни предприятия които са подложени на задушаващ административен контрол и нормативен произвол.

Коментари

Новини Варна