IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:55 | 18 септември 2015
Обновен: 10:40 | 18 април 2024

Тийн страница наркоманизира деца във Facebook

Родители притеснени, децата обаче са добре запознати

По материала работи: Деян Михайлов
Тийн страница наркоманизира деца във Facebook

Притеснени родители алармират, че страница във Facebook популяризира дрога, съобщава Агенция "Фокус".

През последните два месеца сред тийнейджърите особена популярност набира страницата "Наркотисти". В страницата се публикуват снимки на дизайнерска дрога, марихуана, пико, различни субстанции за пушене и смъркане с коментари от младежите.
Страницата е последвана от 1810 деца и само през последната седмица бележи ръст от 3,4% на нови посещения. А сред коментарите на посетителите са: "Тези яркочервените не са толкова яки. Тъмнорозовите черепи пръскат. Това за едната ноздра няма да ми стигне. Тез черепи брато... много са ценни. Кой каза, че щастието не се купува".

Коментарите говорят за това, че децата са запознати с дрогата, с това какво причинява, къде може да бъде намерена и колко струва. А страницата е описана като "Място за спорт" и единствена информация е призивът: "Пращайте ваши наркомански снимки".

Сред последователите са ученици от училища в Сливен и други градове в България. Родителите питат, кой следи за съдържанието на социалните мрежи и кой ще понесе отговорност за популяризирано на дрогата и как може открито да съществува достъпен онлайн наръчник за наркотиците.

Те се притесняват, че след сигнала страницата ще бъде докладвана или блокирана и хората, които стоят зад, нея ще останат безнаказани.

Коментари

Новини Варна