IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
11:13 | 7 ноември 2015
Обновен: 09:55 | 18 май 2024

Убиецът от Сливен може да бъде изписан от болницата утре

Намерението на държавното обвинение е да поиска постоянна мярка за неотклонение

По материала работи: Пламен Янков
Убиецът от Сливен може да бъде изписан от болницата утре

Мъжът, който уби ученичка в Сливен, а след това се простреля с газов пистолет, е дошъл в съзнание вчера и утре е възможно да бъде изписан от болницата. Другите двама, които пострадаха - психоложката в училището и още един млад мъж, също са в стабилно състояние, съобщиха от МБАЛ „Д-р Иван Селимински"в Сливен пред BTV, цитирани от агенция Крос. 

 

Решението за арест на мъжа за 72 часа ще бъде взето след визитацията в областната болница, обяви наблюдаващият прокурор Руси Русев. Намерението на държавното обвинение е да поиска постоянна мярка за неотклонение. „Извършителят категорично е неосъждан, нямаме данни за противообществени прояви до момента", заяви Русев. Пистолетът, с който е стрелял 28-годишният мъж, е регистриран в полицията. Убитата ученичка е на 15 години и е имала връзка с 28-годишния нападател.


„Извършителят на нападението от сливенското училище със сигурност ще влезе в затвора. Той ще получи по всички текстове на закона между 20 и 30 години затвор, с което ще приключи една зверска и безсмислена история", коментира адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.


С децата, станали свидетели на трагедията, ще работят психолози, изпратени от Държавната агенция за закрила на детето.

 

Коментари

Новини Варна