IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
19:21 | 1 декември 2015
Обновен: 12:42 | 22 април 2024

Борисов бесен заради фалшивата бомба на летището

"Да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност"

По материала работи: Слав Велев
Борисов бесен заради фалшивата бомба на летището

Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище София около измислената бомба, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на случилото се днес на столичния аеропорт за сайта "24 часа", цитиран от dnes.bg.
 

Министър-председателят бе доста краен и нарече пред изданието "банда некадърници" служителите и полицията, които няколко часа държаха на нокти държавата.
 

„Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това", обясни премиерът.
 

В края на коментара си Борисов коментира и съобщението от “Гранична полиция”, че полицейското куче е надушило взрив. "Някое улично куче е вдигнало крак край микробуса и полицейското куче "хванало следата", пошегува се премиерът.
 

Както Dnes.bg съобщи, малко след 17 часа приключи проверката на специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" на СОБТ. В проверявания бус на паркинга на Терминал - 1 на Летище София не бе намерено никакво взривно вещество.
 

Сигналът за съмнителния микробус бе подаден днес към 12.50 часа. Районът бе отцепен от служителите на реда на СДВР, а бусът бе изведен на безопасно място.
 

Всички полети на Летище София в момента се изпълняват от Терминал 2, като от 1.30 часа на 2 декември Летище "София" ще започне да работи нормално и всички полети ще се изпълняват по разписание от Терминал 1 и от Терминал 2, съобщиха от аерогарата.

 

Коментари

Новини Варна