IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
21:31 | 7 декември 2015
Обновен: 19:42 | 17 април 2024

Във всяко общество има фанатици, но Бог иска да сме равни

Плевнелиев призова за подкрепа на борбата срещу фанатизма

По материала работи: Слав Велев
 Снимка: БТА

Терорът, разтърсил Европа, отново напомни, че във всяко общество има фанатици, но Бог не желае никой да доминира над другите. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който  участва в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината, в Софийската синагога, информира dnes.bg.

 

”Бруталното убийство няма нищо общо с Бог. Бог ни учи, че всеки живот - на мюсюлманин, на християнин, на будист, на евреин или друг, е важен. Бог не желае някой да доминира над другите, всички сме родени равни, родени в мир, да живеем в мир и да работим за мир”, каза Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.
 

Той призова да се подкрепи всяка инициатива срещу фанатизма, ксенофобията и антисемитизма.
 

Нека и днес историята на Ханука ни припомни, че всеки мрак е преодолим, че дори и в най-тежките мигове на отчаяние вярата може да ни донесе спасение. Това каза президентът Росен Плевнелиев. Той участва в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината, в Софийската синагога.
 

Президентът запали основната свещ на церемонията, с която се отправя послание за мир, разбирателство, толерантност и хуманизъм.

Коментари

Новини Варна