IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:10 | 7 февруари 2016
Обновен: 13:00 | 9 март 2024

Мартенско време още от февруари: Пролет и зима ръка за ръка

Валежите от сняг ще са малко, сочи прогноза

По материала работи: Пламен Янков
Мартенско време още от февруари: Пролет и зима ръка за ръка

Макар и до идването на Баба Марта да има повече от три седмици, мартенското време на практика вече дойде. И докато по улиците се продават първите мартеници, то до края на февруари времето ще се люшка от пролет към зима и обратно.

 

Днешната неделя ще бъде слънчева, като максимални температури ще бъдат между 5° и 10°, в София около 8°. В понеделник ще има разкъсана облачност, но няма да вали. Сутринта температурите ще са от -5 до 0, но следобед ще достигат до 7-12 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев за “24 часа”. Според прогнозата му още по-топло време ни чака във вторник, когато облачността ще намалее. Ще задуха слаб вятър от юг и температурите ще се покачат с 2-3 градуса.

 

В сряда времето ще остане топло, но ветровито, но в четвъртък ни чакат валежи в цялата страна - в низините от дъжд, а в планините и по високите полета – сняг. Само след ден обаче валежите ще спрат, като слънцето ще се показва все повече в петък, като температурите ще са между 7 и 12 градуса.

 

За Свети Валентин ни чака шарено време, като през следващия уикенд ще се редуват слънчеви часове с краткотрайни превалявания. Температурите обаче ще останат по-високи от обичайните и ще достигат 10-15 градуса.

 

Застудяване с валежи от дъжд в низините и сняг в планините се очаква около 16 февруари, но само ден по-късно отново ще се затопли. Условия за по-съществено застудяване и валежи ще има около и след 20 февруари. Тогава ще завали дъжд, но с падането на температурите ще го обърне на сняг в Северна България и по високите полета, сочи прогнозата на Матев. И след тези дни обаче февруари ще запази променливия си характер, като в последните дни на месеца отново ще има застудяване.

 

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна