IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
10:23 | 29 февруари 2016
Обновен: 04:58 | 18 май 2024

Биячите на Околовръстното - жертви, били "свестни"

Един от гардовете твърди, че били спрени принудително на пътя

По материала работи: Деян Михайлов
Биячите на Околовръстното - жертви, били "свестни"

Мартин Марков е единият от задържаните за жестокия побой на Околовръстното преди няколко дни. Освободен е, защото не удрял, а стоял в една от колите.

Шофьор е на Ивайло Борисов-Ториното. От месец е на изпитателен срок. Сключил е граждански договор лично с шефа си. Не видял как колегите му пребиват Васко, защото спрял далече от тях. Според неговата версия жертвата не била набития, а охранителите.

Мартин и колегите му спрели принудително на Околовръстното, защото Васко ги избутал от пътя, твърди той пред Нова тв.

"Три пъти се опитва да ме блъсне и да влезе пред мен. Аз си карам в най-лява лента с 80 км. Той ту в лява, ту в дясна лента", твърди Марков.

Той заяви още, че не е видял побоя. Никой от охранителите не носил оръжие. Само палки и то в редки случаи, твърди техният колега. "Свестни момчета са", допълни още той.

Според Мартин Васко е показвал среден пръст и опитвал да отбие колата на гардовете от пътя.  А палката, с която е бит младият мъж си била негова, твърди още охранителят.

Мартин Марков не бил криминално проявен. Напротив - даже бил завършил духовната семинария.

А кои са биячите от Околовръстния път? Близките на единия - Христо Христов смятат, че той и останалите двама са били провокирани.

Единият от нападателите на Васко Наумов и съпругата му е 22-годишният републикански шампион по бокс Христо Христов от Червен бряг. През 2011 година е награждаван за най-добър спортист от спортното училище в Плевен. Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в града.

Христо идва в София преди малко повече от месец и става охранител на Ивайло Борисов-Ториното. Баба му твърди, че не е агресивен и досега не се е бил. Тя смята, че той е бил провокиран да извърши насилието, което видя цяла България.

На клипа ясно се вижда и 46-годишният кикбоксьор Георги Близнаков, който е от Пазарджик. Спортистите, които го познават, се срамуват от поведението му.

"Опитва се да играе някакъв бокс, но нивото му е слабо. За съжаление с Георги бях в националния отбор през 2010 година и на първенството в България и Румъния. На него не му пречеше в хотел примерно, да има големи претенции, да се кара на сервитьорите и т.н.", разказа Камен Георгиев, световен шампион по няколко бойни изкуства.

Междувременно от Боен клуб "България" се обявиха срещу поведението на биячите от Околовръстното  и ги поканиха "на превъзпитание".

Трима от първоначално задържаните четирима биячи засега остават в ареста.  Ако се докажат престъпленията, в които са обвинени, присъдата може да е до 10 години затвор.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна