IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:54 | 24 март 2016
Обновен: 06:37 | 18 май 2024

Училището в Карнобат изгоря почти изцяло

Търси се сграда, в която да учат 530 деца от 1-ви до 8-ми клас

По материала работи: Деян Михайлов
Училището в Карнобат изгоря почти изцяло

Почти изцяло изгоря училището в Карнобат вчера вечерта. Пожарът е избухал малко преди последните занятия, в 18:20 часа. В сградата е имало около 250 ученици. Никой не е пострадал.

"Животът ми отиде", емоционално сподели началният учител Тонка Радева. Ще се търси начин учебният процес все пак да не бъде прекъсван.

Часове наред продължи битката с огнената стихия в училище "Христо Смирненски". Даже и усилията на няколко екипа пожарникари обаче не спасиха втория етаж.

"На помощ са пожарните автомобили на Бургас и Айтос и три от Карнобат, целият състав на карнобатската пожарна е налице", каза пред bTV началникът на карнобатските пожарникари Димитър Грозев.

Огънят е тръгнал от подпокривното пространство, предполага се - от топлината на комина на парното. Кметът Георги Димитров напълно отхвърля версията за умишлен палеж, като посочи, че аварията е станала в трудно достъпно помещение.

Училището е с 50-годишна история и съвсем скоро е било ремонтирано. В него се обучават 530 деца от 1-ви до 8-ми клас.

"Търсим решение, има една сграда малко по-нагоре оттук, където са били преди, ще вложим всички сили и средства да я възстановим, за да може да не прекъсваме учебния процес", каза зам.-областният управител на област Бургас Владимир Крумов.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна