IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
08:23 | 4 април 2016
Обновен: 00:38 | 18 април 2024

Живият светец Дядо Добри заживя в манастир

Църковни служители се грижат за 101-годишния благодетел

По материала работи: Деян Михайлов
Живият светец Дядо Добри заживя в манастир

Живият светец от Байлово – Дядо Добри се отдаде на пост и молитви в света обител близо до София, споделиха близки на човеколюбивия столетник. 

101-годишният благодетел има своя стаичка в Божия храм, а църковни служители се грижат за неговия уют, топлина и спокойствие.

Новината беше потвърдена и от игумена на манастира, приютил дядо Добри. "Ако исках, можех да го разглася, още като дойде в манастира, но най-важното е спокойствието за дядо Добри, да е жив и здрав и да няма тълпи от хора, които да го притесняват. Знаете, че той не обича медийните шумотевици, а смирението и отдаването на Бог", сподели божият служител пред "България днес".

Той увери, че таченият и уважаван навред столетник е в добро здраве. Дядо Добри не пропускал нито една литургия и често шетал из двора на обителта със свещичка в ръка. 

"Тук не събира пари в пластмасова чашка като в "Св. Александър Невски", а е в манастира заради вярата и смирението. Смятам също, че той е приключил вече периода с пътуването до храм-паметника в столицата, изпросването на пари в предверието и даряването на обителта", обясни ситуацията божият служител.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна