IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:55 | 5 април 2016
Обновен: 15:44 | 27 февруари 2024

Мъж в кома след побой, близките му – на протест

Боят започва след скандал в кръчмата в село Бабинци

По материала работи: Деян Михайлов
Мъж в кома след побой, близките му – на протест

Жителите на тетевенското село Бабинци излизат на протест пред местното полицейско управление.

Причината - млад мъж е с опасност за живота, след като е бил пребит. Местните смятат, че случаят ще се потули, а виновните ще останат без наказание, тъй като има подобни случаи в миналото.

На 22 март в кръчмата на Бабинци става бой. Това не е първият подобен инцидент в селото, но след случката Николай Вайчев изпада в кома.

Скандалът започва заради откраднат дървен материал, разказва пред Нова тв Илиян, който е свидетел на боя.

"Вуйчо ми имаше дървен материал, и въпросното лице го беше откраднал. Аз отидох при него да му кажа да го върне, защото вуйчо ми е инвалид. Тогава започнаха да ме ритат всички безразборно. Николай влезе да ме спаси и му нанесоха фаталния удар с предмет по главата", спомня си Илиян.

Седем дни след случилото се полицията задържа Младен Цачев. Побоят става в магазина на неговия брат и според местните именно братът е истинският извършител. А Младен нарочно поема вината му, за да го спаси от затвора.

Елка Йорданова пък разказва, че соченият от хората за побойник, преди години пребил и съпруга й. След посегателството 39-годишният тогава мъж остава инвалид. Виновникът Асен Красимиров е осъден на четири години затвор и 30 хиляди лева кръвнина. От тази сума обаче до момента не е платил нито стотинка.

Според майката на Асен и двамата и синове са невинни. Според нея причината за скандала не била кражба на дърва, а друга.

"Това е от изборите, няколко пъти се бият вече след изборите. Те са се заканили, че ще го ликвидират", казва жената.

Местен младеж обяснява, че "проблемът  са партии". Николай бил член на ГЕРБ, а Асен – на ДПС.

След седем дни в кома Николай вече е адекватен, но състоянието му остава тежко.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна