IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
17:45 | 18 април 2016
Обновен: 01:11 | 18 април 2024

Тухла падна върху бебе в количка

Инцидентът стана в Пловдив

По материала работи: Златина Добрева
Снимка dnes.bg

Тухла падна върху детска количка и рани бебе в Пловдив. Инцидентът стана днес по обед, когато майката била на разходка с 8-месечното бебе в центъра на града.

Мария бутала детската количка по тротоара на улица "Бетовен", на която се намира изоставената сграда. В един момент се случва неочакваното.

"В момента, в който минах тук, под сградата, се чу един зверски трясък и детето изпищя, голяма буца падна върху сенника на количката и от там вътре при нея. Цялата й уста беше в пръст, има и цицина на главата", разказа пред Dnes.bg майката на детето.

8-месечното момиченце ще бъде под наблюдение 24 часа и ако състоянието му се влоши, ще трябва да постъпи в болница. На място пристигна районният кмет Георги Стаменов.

"За съжаление са много сградите, които не са в този добър вид. Люпят се мазилки, администрацията се опитва да бъде максимално ефективна. Пишат се констативни протоколи", заяви той.

Собственикът на сградата се намира в чужбина. Стана ясно обаче, че преди две седмици е получил разрешение за ремонт на сградата от културното министерство.

За да пристъпи към укрепителни дейности е необходимо издаване на разрешително за строеж и от пловдивската община. Само в центъра на Пловдив опасните сгради са над 100.

Според близките, 8-месечното бебе е извадило голям късмет. "Абсолютно смятам да си търся правата, защото това е безотговорност. Това е паметник на културата, но да си направят ремонт. Ако сенникът на количката й го нямаше, въпросната тухла щеше да бъде върху главата на моето дете", каза още майката Мария.

Коментари

Новини Варна