IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:28 | 25 април 2016
Обновен: 07:03 | 25 април 2024

Митничари дебнат... за агнешко и яйца от Сърбия

Било незаконно, дори да е само за лична консумация

По материала работи: Деян Михайлов
Митничари дебнат... за агнешко и яйца от Сърбия

Постоянен контрол за нерегламентиран внос на месо, яйца и всякакви животински продукти от Македония и Сърбия за великденските празници и Гергьовден се прави на граничен пункт "Гюешево" и този на "Олтоманци", съобщи изпълняващият длъжността началник на митническия пункт Милен Манолов, цитиран от БНР.

Той напомни, че е забранен вносът на месо, дори и за лична консумация, каквото най-често е оправданието на нарушителите.

Всяка година кюстендилци обаче си поръчват агнешко от гледачи в Босилеградско. Там то е по около 250 динара за килограм, или по 4,20 лева, докато фермерите в Кюстендилско го предлагат по 7 лева за килограм живо тегло или до 15 лева за килограм по месарските магазини.

Очаква се за празниците да има такива опити, но месото ще се конфискува, категорични са митничарите. Контролът е много строг, това се доказва от случай от петък на ГКПП-Гюешево, когато митничарите върнали около 20 килограма картофи, закупени в Македония. Нарушителят казал, че ги купил за семе заради добрия сорт, което също е забранено, коментираха служители на ГКПП "Гюешево".

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна