IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
19:53 | 25 май 2016
Обновен: 22:21 | 22 март 2024

Протест затвори пътя Русе - Кубрат

Недоволни са жителите на село Червена вода

По материала работи: Борис Проданов
Протест затвори пътя Русе - Кубрат

Пътят Русе - Кубрат беше затворен тази вечер от протест на жителите на село Червена вода. Хората изразиха недоволството си от изключително натоварения трафик и настояха за изграждане на околовръстен път. Подписка с имената над 500 жители на село Червена вода настояват за изграждане на обходен път, който да не преминава през улиците на населеното място. В знак на протест тази вечер хората затвориха и пътя Русе-Кубрат.

 

През Червена вода минават средно 200 автобуса, както и леки коли, товарни коли, бусове, които карат с висока скорост. Кошмарно е за живеене! Къщите се напукаха, оргадите пропадат и затова искаме среща с министър Лиляна Павлова или Бойко Борисов, за да видят в какъв кошмар живеем в Червена вода, обясни пред БНР един от протестиращите. Допълнителна причина за натовареното движение е ремонтът на моста край село Писанец по главния път Русе - Разград, който започна на 10 май и ще приключи на 7 август.

 

До тогава хората от Червена вода се надяват поне на знаци, които да ограничат скоростта.

Коментари

Новини Варна