IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:06 | 10 август 2016
Обновен: 07:44 | 23 април 2024

МС дава четвърт милион за нова зала в Президентството

Кабинетът отпусна и 2.4 млн. лв. на КФН за стрес тестове на застрахователите

По материала работи: Пламен Янков
МС дава четвърт милион за нова зала в Президентството

Правителството отпусна 250 хил. лв. за изграждане и оборудване на многофункционална зала в сградата на администрацията на президента.

 

Залата трябва да отговаря на представителните функции на институцията и ще се ползва за международната програма на президента във връзка с домакинството на България на Срещата на държавните ръководители от групата "Арайолуш" през септември.

 

Кабинетът отпуска и 2.4 млн. лева по бюджета на Комисията за финансов надзор. КФН ще възложи изработването на методология за стрес тестове на застрахователите и презастрахователите, тяхното организиране и провеждане от независимо външно лице, чрез открита процедура по реда на ЗОП. Прогнозната стойност е 2,4 млн. лв.

 

Правителството одобри и допълнителни разходи и трансфери за 2016 г. в общ размер 459 564 лв. за физическо възпитание и спорт на студентите в редовна форма на обучение във висшите училища.

 

Необходимите средства се осигуряват ежегодно със Закона за държавния бюджет и се разходват на базата на представени разчети за броя на студентите във висшите училища.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна