IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
10:01 | 18 август 2016
Обновен: 07:36 | 21 май 2024

Скенер не откри нови аневризми в мозъка на Димитър Цонев

Състоянието на журналиста е стабилно, но тежко

По материала работи: Пламен Янков
Скенер не откри нови аневризми в мозъка на Димитър Цонев

Скенерът не откри нови аневризми на кръвоносните съдове в мозъка на Димитър Цонев, съобщиха от Военномедицинска академия, където той е от неделя вечерта. 56 -годишният журналист е в реанимацията, след като претърпя масивен инсулт.


По думите на лекарите състоянието му остава тежко. След като в понеделник бе сложен клипс на единия от кръвоносните му съдове и така аневризмът бе неутрализиран, медиците му правят често изследвания с образна диагностика, за да открият и други такива образувания, които биха застрашили живота му.

 

Той е наблюдаван от корифея по мозъчни аневризми и екипа му д-р Мирослав Лилов. Към момента състоянието му е стабилизирано, но лекарите се въздържат от по-нататъшни прогнози. Основната причина е, че не е изтекъл критичният първоначален период от появата на хеморагичния инсулт.

 

Аневризмите са разширения на артериални кръвоносни съдове - най-често в мозъка и по аортата, които с времето се разслояват и при напрежение може да се пръснат.

 

dnes.bg

 

Четете още по темата  Оперираха Димитър Цонев. Състоянието му – тежко!

Коментари

Новини Варна