IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
11:26 | 31 август 2016
Обновен: 19:05 | 6 май 2024

Лекарите не видели сиамските близнаци: Стара техника!

Бащата на Янко и Богдан – 20-годишен втори братовчед

По материала работи: Пламен Янков
Лекарите не видели сиамските близнаци: Стара техника!

Лекарите на 14-годишната Мария, която роди сиамски близнаци в Сливен, не видели аномалията, защото ехографската апаратура на болницата била стара.


"Когато извадихме бебетата, тогава видяхме, че са сиамски близнаци, тъй като нямахме възможност да реагираме, работихме по спешност", казва д-р Марин Бозуков от АГ МБАЛ "Д-р Иван Селимински", който е изродил бебетата на 14-годишната майка.

 

След секциото и двете бебета изплакват. Единият плод е съединен с другия към седалищната част, а второто бебе е с наполовина развит гръден кош.

 

Веднага след раждането децата са откарани в болница в Пловдив, където лекарите ще решат дали да бъдат оперирани и разделени. Според тях шансът да оцелее само едното бебе е много голям.

 

Семейството на малолетната родилка смята, че акушерите и гинеколозите имат вина за случилото се, защото при редовните прегледи не открили нищо.

 

Бебетата от 9 дни са в пловдивската болница, където лекарите се борят за живота им. Техен баща е вторият братовчед на 14-годишната майка.

 

Мария все още не е виждала бебетата. Разбрала от акушерката, че е родила сиамски близнаци.

 

Майката на Мария разбрала от директорката на училището, в което учи дъщеря й, че ще става баба.

 

Бащата е на 20 години и живее с родителите си, също в Сливен. Семейството на Мария е решено да не я пуска при момчето и я придружават дори на улицата.

 

Семейството на Мария вярва, че всичко с децата ще е наред. Кръстили ги Янко и Богдан.

 

Хората в квартала приемат връзката на Мария с 20-годишния й втори братовчед и са убедени, че не това, че са роднини е причината момичето да роди сиамски близнаци. Признават, че в квартала масово хората се женят за роднини, но твърдят, че и българите го правят това нещо.

 

dnes.bg

 

Четете още 14-годишна роди сиамски близнаци, с общ таз са

Майката на сиамските близнаци... липсва! Борят се за живота им

Коментари

Новини Варна