IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:37 | 1 септември 2016
Обновен: 06:44 | 18 май 2024

Третокласникът Боян видя бележника без "забележки"

Кунева се обърна към него с: "Ето така се променя светът!"

По материала работи: Пламен Янков
Снимка МОН

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева показа за първи път новия ученически бележник, който ще е без графа "Забележки".

 

Първи новата ученическа книжка е видял бъдещият третокласник Боян Ганев, който през май написа писмо до министъра с молба графата за лоши прояви на децата да бъде премахната.


Екипът на министерството направи промени и през новата учебна година бележниците вече ще имат графа "Отзиви и информация". Вече няма забележки. Има съдържание на учителските наблюдения.

 

"Искам да кажа на всички преподаватели, че похвалите са нещо, което всеки има нужда да чуе, за да работи по-добре. Децата също работят много в клас и вършат важни неща. Благодаря на Боян за неговото лидерство и на моя екип, който чу молбата му", каза при срещата си с третокласника министър Кунева и се обърна към него с думите: "Ето така се променя светът!"

 

Тя му пожела през новата учебна година да даде поводи на родителите и учителите си за много похвали.

 

"Ние можем да създадем място за похвали, но за да имаш похвала, си отговорен само ти", каза още министър Кунева на момчето.

 

От тази учебна година бъдещият третокласник ще учи в 121-во СУ "Георги Измирлиев". През миналата година той беше записан в 51-во СУ "Елисавета Багряна".

 

На срещата днес Боян е обяснил, че обича часовете по физическо възпитание, а министър Кунева се е съгласила, че спортът е изключително важен за подрастващите.

 

dnes.bg

 

Четете още А къде отиват похвалите? Второкласник с въпроси към Кунева

Коментари

Новини Варна