IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
България
11:07 | 5 септември 2016
Обновен: 06:46 | 18 май 2024

След мелето заради дупка в Лом общинарите ще обезопасяват пътя

Шосето е в ужасно състояние, а тировете минават точно оттам

По материала работи: Пламен Янков
След мелето заради дупка в Лом общинарите ще обезопасяват пътя

Заради тежката катастрофа, станала снощи в квартал "Младеново" в Лом, при която загина един човек на 33 години, а деветима други бяха ранени, Общинският съвет в Лом ще се събере на извънредна сесия на 7 септември т.г., съобщи кметът на Лом Пенка Пенкова.


На заседанието ще бъдат обсъдени мерки за обезопасяване на шосето през квартал "Младеново", което е входът на Лом от София и Монтана и пътят е много разбит.

 

Пенкова заяви, че ще покани на заседанието всички депутати от региона да чуят проблемите на Лом и ще иска среща с премиера Бойко Борисов, на която ще настоява за отпускане на средства за спешен ремонт на пътя през Лом.


Кметът на крайдунавския град нарече състоянието на пътя "ужасно".

 

Тя припомни, че преди четири месеца е започнал ремонт на международния път "Е-79" в района на град Димово, заради който повечето ТИР-ове от София за моста при Видин-Калафат преминават през Лом.

 

Те пресичат града по цялата му дължина, като на две места в кварталите "Младеново" и "Боруна" има активни свлачища и тежките машини бързо разрушават пътя.

 

Причина за катастрофата снощи стана голяма дупка на пътя, появила се при слягане на настилката. След като преминал през нея камионът загубил баланса си, станал неуправляем и прегазил компания от 10-15 души, събрали се в двора на къща до шосето.

 

Пенка Пенкова съобщи, че общината ще подпомогне финансово семейството на загиналия млад мъж, ще поеме разходите по погребението и по ремонта на ударената от тежкия камион къща.

 

Тя коментира, че станалото снощи е можело да се случи и много преди това, можело е да бъде ударена всяка една къща в кварталите около шосето.

 

dnes.bg

 

Четете още за жестоката катастрофа Трима с опасност за живота и един загинал след ужасяващия инцидент с тир

Коментари

Новини Варна