IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
17:32 | 21 септември 2016
Обновен: 06:28 | 18 май 2024

Запален барут осакати работник в "Арсенал"

Няма опасност за живота на пострадалия

По материала работи: Деян Михайлов
Запален барут осакати работник в "Арсенал"

По време на работа в цех 130 на завод 3 в оръжейната фирма "Арсенал" в Казанлък днес е пострадал работник на 52 години, след като се възпламенили около 50 грама черен барут, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. 
Към 12,55 часа Х.М. демонтирал тръба с диафрагма от противотанкова граната. Аварията станала, когато мъжът изваждал от тръбата възпламенителя. Пламналият барут осакатил дясната ръка на работника - единият от пръстите му бил ампутиран, други 3 - счупени, откъсната е и фалангата на един от пръстите. 
Няма опасност за живота на пострадалия, както и други пострадали. Поредната трудова злополука в "Арсенал" се разследва под ръководството на Районната прокуратура в Казанлък. Досъдебното производство по случая е образувано на основание чл.212, ал.2 и ал.3 от Наказателно-процесуалния кодекс, в условията на неотложност - за причинена средна телесна повреда при изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност. От прокуратурата припомнят, че срокът за разследването е 2 месеца.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна